Moedermelk is een fascinerend drankje met (onder meer) micronutriënten. Micronutriënten zorgen er met elkaar voor dat je baby goed kan groeien. Lees hier wat de micronutriënten in moedermelk zijn.

Tien micronutriënten in moedermelk die je baby nodig heeft:

IJzer

IJzer zorgt ervoor dat je baby rode bloedcellen kan aanmaken. Moedermelk bevat niet veel ijzer, maar bijna altijd voldoende voor je baby. Zelfs als jij een ijzertekort hebt, zit er nog genoeg in de borstvoeding, dus je hoeft naast de borstvoeding geen ijzersupplement te geven.

Magnesium

Magnesium is goed voor sterke botten en een regelmatige hartslag. Het ondersteunt ook het immuunsysteem en zorgt dat de spieren en zenuwen goed kunnen functioneren.

Kalium

Kalium zorgt samen met natrium voor een goede vochtbalans en een gelijkmatige bloeddruk. Daarnaast draagt kalium bij aan het goed functioneren van spieren en de hartslag en kan het op de langere termijn het risico op nierstenen en osteoporose verkleinen.

Vitamine A

Deze vitamine is belangrijk voor het zichtvermogen en de botgroei. Het beschermt je baby tegen infecties en stimuleert de gezondheid en groei van onder meer zijn haar, nagels en huid.

Vitamine C

Vitamine C is nodig voor de aanmaak en het herstel van bloedcellen, botten en weefsel. Het is bovendien goed voor het afweersysteem en voorkomt infectie.

Vitamine D

Deze vitamine helpt bij de opname van mineralen zoals calcium, zorgt voor sterke tanden en botten en versterkt het immuunsysteem. Lees in deze blog meer over moedermelk en vitamine D. [link naar blog 17_5 misvattingen over borstvoeding]

Vitamine E

Verkleint de productie van vrije radicalen, die cellen beschadigen. Versterkt het immuunsysteem, de reparatie van DNA en de stofwisseling.

Lees ook:   Slaaptekort & borstvoeding: 15 grappige verhalen van moeders

Zink

Meer dan 70 enzymen hebben zink nodig voor de spijsvertering en stofwisseling. Het is daarnaast onmisbaar voor de groei van je baby.

Perfecte en complete eerste voeding

Wetenschappelijk onderzoek vindt telkens weer nieuwe elementen en ingrediënten die de borstvoeding samen zo krachtig maken. Het is de perfecte eerste voeding voor je baby en zorgt ook op de langere termijn voor een goede gezondheid!