Als je borstvoeding geeft en weer aan het werk gaat of gewoon een dagje weg wilt, is kolven een uitkomst. Om comfortabel en effectief te kunnen kolven is het erg belangrijk om de juiste maat borstschild te gebruiken. 

Wist je dat…

  • je mogelijk voor elke borst een andere maat nodig hebt?
  • de juiste maat voor jou kan veranderen gedurende je afkolfperiode?
  • de maat van je borstschild afhangt van je borstweefsel en huidelasticiteit?
  • de grootte van je tepel kan veranderen terwijl je kolft?
  • te hard aandrukken van het borstschild je melkkanalen kan blokkeren?
Lees ook:   Medela advies: "zo stel je je kolf comfortabel in"

Gebruik ik de juiste maat borstschild?

Het is belangrijk dat je tepel zich in het midden van de schacht bevindt en voldoende ruimte heeft om te bewegen. Als je een te groot borstschild hebt, wordt je tepel en een overmatig deel van de tepelhof mee in de schacht getrokken. Als je een te klein borstschild gebruikt, schuurt je tepels langs de zijkant van de schacht. Lees hier meer over het vinden van de juiste maat borstschild.

Met een goed passend borstschild kun je effectief afkolven, zonder dat het pijn doet of je de melkstroom afknelt. Maar iedere vrouw is uniek en ook iedere borst. Daarom is het PersonalFit Flex™ borstschild van Medela verkrijgbaar in 4 maten. Zo is er voor iedere vrouw een passende maat.  Daarnaast heeft het PersonalFit Flex™  borstschild een wijde openingshoek van 105° en een ovale vorm die je 360° kan draaien voor een betere pasvorm en betere melkstroom. Ook heeft het schild een zachte, soepele rand voor een natuurlijk en comfortabel gevoel. Lees hier meer over het PersonalFit Flex™ borstschild.

Wat is jouw ervaring met het gebruik van een borstkolf? En kolf jij al met het PersonalFit Flex™ borstschild? Laat een reactie achter of praat mee op onze Medela Benelux Facebookpagina!