Je hoort moeders bijna nooit praten over ‘vrije tijd’. In een gemiddelde dag zitten al nauwelijks genoeg uren om de basistaken af te vinken, laat staan dat je tijd hebt om te ontspannen. Een boek te lezen, een dutje te doen of een maaltijd te bereiden met meer dan drie ingrediënten.

Dat je tijd (over) zou hebben om even echt te relaxen en weer energie op te doen is bijna niet voor te stellen. Maar wat nou als je opeens wél een moment voor jezelf had? En een denkbeeldige zak geld? Wat zou jij dan doen? We vroegen het de moeders op onze Medela Facebookpagina en kregen een aantal leuke en originele antwoorden.

Ontsnapping naar een paradijselijk oord

Eén van de populairste antwoorden was: ontsnappen naar een droombestemming. Linda zei: “Ik ben dol op mijn tweeling, maar als ik een uur voor mezelf had en uit alles ter wereld kon kiezen, zou ik naar een badhuis gaan zoals ik ooit in Boedapest bezocht. Lekker een tijdje in het water dobberen, me in een zachte katoenen handdoek wikkelen en dan in de zon zitten soezen. Met een glas wijn en wat hapjes erbij.” Jolien wilde ook wel zoiets: “Als ik mijn verbeelding op de vrije loop laat, zie ik mezelf ontspannen in een hangmat liggen, bij een warme zee, met een cocktail in mijn hand.” Ook Erica droomde van een plekje in de zon: “Ik zou op een warme, zonnige dag ergens aan het strand gaan zitten, met een glaasje witte wijn. Ik zou wat melk afkolven voor mijn baby en iemand betalen om thuis op mijn drie kinderen te passen, zodat ik ongestoord kan relaxen… Dat lijkt me hemels.”

Lees ook:   Het borstvoedingsverhaal van Tamara

Twee handen vrij

Tenzij je een rustige baby hebt, is het als moeder bijna onmogelijk een tijdschrift te lezen. Adrienne liet weten dat ze het heerlijk zou vinden om ergens even een boek te lezen, omdat ze dat al 2 jaar niet heeft kunnen doen. Met haar denkbeeldige geld zou ze iemand inhuren om haar huis schoon te maken, de was te doen en op te bergen. Roxanne snakt ook naar een momentje voor zichzelf: “Om gewoon even in een koffietentje te zitten, een boek te lezen en misschien zelfs te breien, alleen al om te vieren dat ik even twee handen vrij heb!”

Ontspannen in een spa

Veel vrouwen zien een massage of saunabezoekje wel zitten om hun vermoeide lichamen te verwennen. Zo zei Angela: “Als ik een moment voor mezelf had, zou ik elke cent uitgeven in een spa.” Lianne zou een gezichtsbehandeling nemen en dan nog haar nagels laten doen. Nathalie was ook aan verwennerij toe: “Door slaaptekort en alle zorg voor mijn baby stapelt de stress zich op, dus een ontspanningsmassage zou perfect zijn.” Claudia zou met een uur vrij “meteen naar de spa gaan voor een deep muscle massage voor mijn rug en schouders, om fris en herboren thuis te komen.” Janneke kon het zich niet eens voorstellen, een heel uur voor zichzelf alleen: “Met een 5 maanden oude tweeling, die weigeren tegelijk te slapen, ben ik non-stop in touw. Ik neem mijn slaapgebrek voor lief, maar zou het héérlijk vinden om een uur verwend te worden en als ik EINDELIJK mijn haar weer eens fatsoenlijk kon laten knippen, zou dat een dream come true zijn.” Veel moeders waren het hier roerend mee eens!

Lees ook:   Spugen: Zo zorg je dat je baby het minder doet!

Meeblèren met de radio

De creativiteit van de vrouwen in onze Facebookgroep was inspirerend en de ideeën divers. Stefanie: “Ik zou een warme maaltijd voorgeschoteld willen krijgen, zonder afwas achteraf, een bak ijs en een hete stoomdouche.” Afgezien van hier en daar de vurige wens om een uurtje door te kunnen slapen, zaten de meeste vrouwen toch vol energie. Zoals Charlotte: “Ik zou iemand mijn huis van top tot teen schoon laten maken, terwijl ik met de ramen open in mijn auto rondrijd met de radio keihard aan. Lekker meezingen met jaren ’90 hits, geweldig!”

Love is in the air

Bij Elize stak de romantiek de kop op: “Ik zou zeker een avondje uitgaan met mij man, want we hebben niet veel tijd samen. Luxe drankjes en eten bestellen. Dan samen een massage en naar een voorstelling… het zou te gek zijn om weer even met zijn tweetjes te zijn.”

Een moment voor jezelf met een oppas?

Genoeg opties dus. Een beetje ontspanning en een moment voor jezelf is niet alleen fijn, maar vaak echt even nodig. Dus gun jezelf af en toe een momentje ‘vrije tijd’. Dat is goed voor jou en dus ook voor je kindje. Je kindje aan iemand toevertrouwen kan eng zijn, maar met goede instructies voor een oppas of opa/oma komen jullie toch met z’n allen tot rust!

Wat zou jij doen als je een uur voor je zelf alleen had? Laat een reactie achter, of praat mee op onze Medela Benelux Facebookpagina!