Moeders die vandaag de dag borstvoeding geven, weten als geen ander wat onderweg zijn betekent. Zo lijken ze zelfs het grootste deel van hun tijd door te brengen; ze rennen van hot naar haar. Of je nou ‘live’ borstvoeding geeft, alles afkolft, of iets daar tussenin: je leidt een druk en actief leven. Om voor een gezin te zorgen heb je tegenwoordig eigenlijk een opleiding logistiek, planning en time management nodig. Een gevorderde training in het ‘managen van het onverwachte’ zou ook wel van pas komen. Vaak ren je snel even het huis uit om iets te halen en boodschappen doen mét een baby kan ook onverwachte vertraging opleveren.

Dé belangrijkste benodigdheden voor onderweg

Op alles voorbereid zijn is dus het motto van de drukke moeder. Een checklist voor een handige ‘noodtas’, om onderweg  borstvoeding en moedermelk kunnen geven, voorkomt een hoop stress en zorgen. Er zijn hele lijsten van accessoires die je als moeder bij je zou kunnen hebben, maar wat  heb je nou écht nodig?

Uiteraard moet je alle basis babybenodigdheden in de luiertas hebben zitten, zoals luiers, doekjes, een eerste hulpdoosje, sokken, iets te eten, boekjes en een knuffel. Maar wat heb je verder nodig voor de borstvoeding of om af te kolven? Om stress te voorkomen houden we het makkelijk, hieronder alles wat je nodig hebt in je noodtas.

  • Wasbare (of wegwerp) bh-pads
  • Tepelzalf om pijnlijke tepels in te kunnen smeren
  • Een dekentje
  • Een doekje voor als je baby melk opgeeft
  • Een omslagdoek voor privacy
  • Schone kleertjes voor je baby
  • Een handkolf
  • Schoonmaakdoekjes om de kolfspullen snel schoon te kunnen maken
  • Moedermelkflesjes of bewaarzakjes
  • Een Calmaflesje (waaruit je baby kan drinken)

Waarom een handkolf meenemen?

Veel vrouwen gebruiken thuis een elektrische enkelzijdige of dubbele borstkolf. Dus waarom zou je een handkolf in je tas moeten stoppen? Nou, ten eerste ga je misschien ergens heen waar je niet in het openbaar de borst wil geven, of je krijgt onverwachts last van stuwing. Dan wil je misschien melk afkolven, ook al heeft je baby geen honger. Het assortiment borstkolven van Medela biedt verschillende mogelijkheden. Jouw levensstijl bepaalt welke voor jou het beste is. Voor je noodtas kan het, ook als je exclusief afkolft, toch handig zijn om te investeren in een eenvoudige handkolf.

Lees ook:   4 redenen waarom Flex zo uniek is

De Medela Harmony borstkolf is een handige oplossing als je af en toe moet kolven, je hebt er bovendien geen stopcontact of oplader voor nodig. Deze lichtgewicht kolf is makkelijk te hanteren en beschikt over de 2-Phase Expression® technologie, om het kolfproces op twee verschillende snelheden te laten verlopen. Hiermee wordt het natuurlijke zuigritme van de baby nagebootst, door tijdens het kolven van een snel op een langzaam ritme over te schakelen. Hij maakt bovendien weinig geluid.

Onderweg zijn met een baby die borstvoeding krijgt, is zoveel makkelijker als je van tevoren over alles hebt nagedacht (of weet wat je in een paar minuten bij elkaar moet graaien). Hoe beter je voorbereid bent op een onverwachts uitstapje, hoe minder stress. Zo eenvoudig kan het zijn.

Wat stop jij in je noodtas? Hoe is jouw ervaring met de Medela Harmony borstkolf? Praat hieronder mee of op onze Medela Benelux Facebookpagina.