Heb je gekozen welke borstkolf het beste bij je past en weet je hoe je de moedermelk gaat bewaren en verwarmen? Dan is de volgende vraag: welke fles ga je gebruiken?

Een van de grootste uitdagingen bij het geven van een fles, is om de ervaring voor je baby zo natuurlijk mogelijk te maken. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je baby de borst gaat weigeren. Met dit het achterhoofd ontwikkelde Medela: Calma! Een fles die je baby het natuurlijke zuiggedrag laat gebruiken tijdens het drinken. Hier zijn vier redenen waarom Calma een goede keuze is om jouw borstvoeding te ondersteunen:

1. Je baby drinkt met Calma op dezelfde manier als aan de borst

Calma is uniek omdat het anders is dan “normale spenen”. Calma laat een baby drinken zoals hij gewend is aan de borst. Je baby creëert vacuüm om de melk te laten stromen door een membraan en kan deze controleren door harder of zachter te zuigen. Op deze manier zuigt je baby ook aan de borst. Je baby behoudt op deze manier het natuurlijke zuiggedrag, waardoor je baby makkelijk switcht van jouw borst naar Calma en weer terug.

De vorm van Calma helpt om goed aan te happen. Deze lijkt op een tepel die twee keer zo lang wordt in de mond tijdens een borstvoeding. Dit zorgt ervoor dat Calma op dezelfde manier in de mond ligt als de tepel van zijn moeder. Calma is ook zo ontworpen dat de baby geen valse lucht binnenkrijgt tijdens het drinken, wat weer helpt tegen krampjes.

Lees ook:   Heeft het gebruik van een fopspeen effect op de borstvoeding?

Switchen tussen borst en fles in de praktijk?

MommyTalks heeft een review gefilmd over haar ervaring met onze Calma fles.

2. Je baby controleert de stroom en hoeveelheid melk

Dankzij het membraan controleert je baby de melkstroom. De melk stroomt alleen door het kleine gaatje wanneer de baby een vacuüm creëert en stopt wanneer de baby pauzeert.

3. Calma is gemakkelijk en veilig om te gebruiken

Het is niet nodig om tussen verschillende soorten en maten te kiezen. Calma is beschikbaar in 1 maat die de hele borstvoedingsperiode te gebruiken is, net zoals de borst. Doordat je baby zelf bepaalt hoeveel melk er komt, heb je geen andere maat nodig. Calma is te gebruiken in combinatie met alle Medela flesjes, wat gemakkelijk is. Zo kun je direct in het flesje kolven en meteen voeden. Calma is, net als andere producten van Medela, BPA vrij, gemaakt in Zwitserland en veilig in gebruik voor jou en je baby.

4. Het ontwerp van Calma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Misschien wel het belangrijkste aan onze fles! Calma is ontworpen naar aanleiding van uitgebreid onderzoek in samenwerking met borstvoedingsexperts aan de Universiteit van Western Australia. Het team bestudeerde het natuurlijke zuiggedrag van baby’s om te zeker te zijn dat een baby met Calma op dezelfde manier als aan de borst kan drinken, pauzeren en ademen. Calma is de enige fles die niet alleen lijkt op de borst, maar vooral hetzelfde werkt als de borst.

Een unieke ervaring

Calma is een goede optie om een baby toch moedermelk te geven wanneer “live” borstvoeding niet mogelijk is. Het geven van borstvoeding is een unieke ervaring en versterkt de band tussen moeder en kind. Door je kleintje borstvoeding met de Calma te geven krijgen papa, oma, opa of zelfs broertjes en zusjes ook een kans dit mee te maken. Klik hier voor meer informatie over de calma inclusief een instructie filmpje.