Als een kersverse moeder heb je het vrij druk. De tijd vliegt en er lijken vaak niet genoeg uren in een dag te zitten, dus alles wat je dan kunt doen om tijd te besparen is mooi meegenomen. Als je besloten hebt om te kolven, kan een dubbele kolf als drukke moeder erg handig zijn. Doordat je beide borsten tegelijk afkolft, bespaar je veel tijd. 

Wat is dubbel kolven?

Dubbelzijdig kolven betekent dat je beide borsten tegelijkertijd afkolft in plaats van één borst per keer, zoals bij enkelzijdig kolven. Dit is erg handig als je van plan bent om regelmatig te kolven. Medela heeft een elektrische dubbelzijdige borstkolf van ziekenhuiskwaliteit, Symphony, die je na de bevalling kunt huren om je melkproductie te initiëren, op te bouwen en in stand te houden. Medela biedt daarnaast ook elektrische dubbele kolven aan die je thuis, onderweg of op je werk kunt gebruiken, zoals Freestyle en Swing Maxi Flex.

Lees ook:   Medela advies: "zo stel je je kolf comfortabel in"

Wat zijn de voordelen van de dubbel kolven?

  1. Het bespaart tijd: doordat je beide borsten tegelijkertijd afkolft, ben je sneller klaar met kolven dan wanneer je borst voor borst zou afkolven, zoals met een enkelzijdige borstkolf.
  2. Extra toeschietreflex & meer melk: door de dubbelzijdige stimulatie van je borsten, treedt er een extra toeschietreflex op en heb je meer melk. Uit onderzoek is gebleken dat dubbelzijdig kolven tot wel 18% meer melk oplevert.
  3. Melk met een hoger vetgehalte: wanneer je beide borsten tegelijkertijd afkolft, heeft je afgekolfde melk een hoger vetgehalte dan wanneer je je borsten een voor een afkolft. Dit komt omdat je borsten beter geleegd worden wanneer je dubbelzijdig kolft.
Lees ook:   Hoe kies ik de juiste maat borstschild?

Meer melk met Flex™

Uit een onderzoek is gebleken dat wanneer moeders kolfden met het PersonalFit Flex borstschild, welke een openingshoek heeft van 105°, ze meer melk afkolfden dan wanneer ze met een borstschild met een openingshoek van 90° afkolfden. Het resultaat van het PersonalFit Flex borstschild was 11% meer melk en een 4% betere lediging van de borsten. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier verder.

Heb jij ook een dubbele kolf? En wat is jouw ervaring hiermee? Laat een reactie achter of praat mee op onze Medela Benelux Facebookpagina!