En wat zijn het eigenlijk?

Borstvoeding beschermt je baby tegen infecties , zorgt ervoor dat jullie een band opbouwen en het heeft voor jou ook veel gezondheidsvoordelen. Maar het belangrijkste is misschien wel dat moedermelk alle micronutriënten bevat die je baby nodig heeft.

Wat zijn micronutriënten?

Micronutriënten zijn kleine onzichtbare deeltjes, beter bekend als ‘vitamines en mineralen’. Dit zijn onder meer: koper, fluoride, jodium, selenium, zink, vitamine A, C, D, E, K en B-complex.

Waarom zijn ze zo belangrijk?

Micronutriënten heb je overal in je lichaam nodig. Als je deze ‘medicijntjes’ niet op de goede plek aangeboden krijgt, kan dat je gezondheid ernstig schaden. Een tekort kan ernstige gevolgen hebben, waaronder geestelijke beperkingen en blindheid. Vooral voor een baby zijn ze van essentieel belang.

Waarom hebben baby’s micronutriënten nodig?

Ze zorgen er met elkaar voor dat je baby goed kan groeien. Een gebrek aan deze vitamines en mineralen heeft schadelijke gevolgen voor zijn afweersysteem. Welke en hoeveel micronutriënten in moedermelk aanwezig zijn, is grotendeels afhankelijk van wat de moeder binnen krijgt. Daarom is het zo belangrijk dat je gezond eet als je borstvoeding geeft.
Heb je iets gelezen over micronutriënten wat je nog niet wist? Wat heeft je het meest verbaasd? Laat een reactie achter, of praat mee op onze Medela Benelux Facebookpagina!