Het thema van de Wereld Borstvoeding Week 2017 is ‘Samen sterk voor borstvoeding’. Tijdens de week van de borstvoeding (1-7 augustus) hebben we allemaal leuke weetjes, adviezen en tips gedeeld met jullie. Dit waren jullie leukste en meest ontroerende reacties! 

1. Borstvoeding geven doen we samen

Van papa, oma, kraamverzorgende tot zussen. Jullie bedankten massaal alle lieve steun die jullie hebben gehad tijdens het geven van borstvoeding.

Social Media reactie Moeder: Tijdens de Wereld Borstvoeding Week stonden we samen voor borstvoeding. Dit waren jullie leukste en meest ontroerende reacties op social media.

2. Moeders helpen moeders

Het combineren van borstvoeding en werken vinden veel moeders een uitdaging. Dit waren een paar van jullie tips voor andere moeders:

3. #houvol

Borstvoeding geven is een unieke ervaring voor moeder en kind. Ondanks uitdagingen zijn er genoeg redenen om vol te houden volgens deze moeders:

4. Bedankt!

Natuurlijk hebben wij ook iemand om in het zonnetje te zetten.

Waarom nu? Zorginstellingen hebben tijdens de vakantieperiode minder ruimte voor het organiseren van activiteiten, daarom wordt de Wereld Borstvoeding Week vooral in de zorg (nogmaals) gehouden in week 40.  Er is voor deze week gekozen met een knipoog naar de gemiddelde zwangerschapsduur van veertig weken. Dé kans om borstvoeding nog eens extra in de schijnwerpers te zetten.

Wie wil jij bedanken voor alle steun tijdens de borstvoeding? Laat een reactie achter of praat mee op onze Medela Benelux Facebookpagina!